Wat is een salesfunnel?

Een salesfunnel is het overzicht van alle stappen die bijdragen tot de verkoop van je product of dienst. Een ‘Funnel’ is de Engelse term voor een ‘Trechter’. Als je ‘Salesfunnel’ intikt in Google, zie je dan ook een afbeelding van een trechter of omgekeerde pyramide verschijnen. Het is een model dat het proces beschrijft waardoor bezoekers uiteindelijk klant bij je worden. Je kunt het zien als het pad dat iemand bewandeld richting de aankoop van je product of dienst. De funnel is bewust in een trechter of omgekeerde pyramide weergegeven, omdat gedurende dit proces ook contacten af zullen vallen. Niet al je bezoekers worden uiteindelijk ook daadwerkelijk klant bij je. Voordat zij een aanschaf doen, gaan ze vaak langs verschillende websites om uiteindelijk maar bij één site klant te worden.

Een salesfunnel werkt als volgt:

①. Je biedt iets van waarde aan (een gratis weggever) in ruil voor het e-mailadres.

②. Je benadert deze leads via e-mail met relevante informatie, inspiratie producten en/of diensten.

③. Je bouwt een vertrouwensband op. Als jij als bedrijf iets kunt aanbieden wat waarde toevoegt aan jouw doelgroep, dan ben je in staat om een vertrouwensband op te bouwen.

④. Je verkoopt jouw producten/diensten aan deze klanten en transformeert jouw leads tot klanten.

Wat is E-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij bedrijven e-mails gebruiken om hun boodschap over te brengen naar een specifieke doelgroep. Het is een krachtige tool waarmee bedrijven rechtstreeks kunnen communiceren met hun bestaande klanten, potentiële leads en geïnteresseerde prospects. E-mailmarketing omvat verschillende aspecten, zoals het versturen van nieuwsbrieven, promotieaanbiedingen, gepersonaliseerde berichten en follow-ups na aankopen.
Wil je meer weten over E-mailmarketing? Lees hier meer!

Contact

Iris Verschoor
Your Business VA
06-50220816
info@yourbva.nl
Btw-ID: NL003922817B04

Your Business VA werkt met
affiliate links.

Your Business VA - Logo
Your Business VA - Iris Verschoor

Let's talk BUSINESS

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen of zou je graag wat meer informatie ontvangen? Laat dan een bericht achter.

×